რა არის საჭირო იმისთვის რომ ბევრი და ხარისხიანი რძე მივიღოთ? როგორ უნდა შევინარჩუნოთ სისუფთავე პირუტყვის წველის დროს? ამ და სხვა საკითხებზე საუბრობს ფერმერი, ნანული ბოლქვაძე.
როგორ რძეს იბარებენ საწარმოში?
საქონლის ჰიგიენა
ნანული ბოლქვაძე, ყველის საწარმო “ცეზარის” მენეჯერი საუბრობს იმ აუცილებელ ჰიგიენის ნორმებზე რომელიც ყველა ფერმერმა უნდა დაიცვას რათა თავიდან აირიდოს პირუტყვის დაავადება და გაზარდოს შემოსავალი.
მერძეული საქონლის კვება
ავტორი: სანდრო გუჯაბიძე შესავალი რძის წარმოების საერთო ხარჯების 40-50% მერძეული საქონლის კვებაზე მოდის. წარმოების შემოსავლიანობის მაქსიმალური ზრდისთვის, საქონელს უნდა მივცეთ ბალანსირებული საკვები რაციონი. კვებას ყველაზე დიდი გავლენა აქვს წარმოებული რძის